Ledene sanje - predavanje Klemna Premrla

Na predvečer uvodne tekme evropskega pokala 2017 v lednem plezanju, v petek, 1. decembra, bo v Knjižnici Domžale predavanje Klemna Premrla, nekdanjega tekmovalca v lednem plezanju, ki danes velja za enega najboljših lednih plezalcev na svetu in je glavni junak najodmevnejših ledenih pustolovščin zadnjega časa. Vstop je prost. Vabljeni!
Klemen Premrl (foto: Tim Kemple)
Ledene sanje Klemna Premrla je vizualno klatenje po ledenih pustolovščinah, ali zakaj je plezal po ledenih gorah Grenlandije, raziskoval globine največjega evropskega ledenika Vatna na Islandiji in preplezal ledene previse Helmcken Falls v Kanadi. Trilogija v štirih zgodbah o plezanju in drznih pustolovščinah, ujetih na filmski trak.

klemen_premrl_foto_tim_kemple
Klemen Premrl na Islandiji (foto Tim Kemple)

Eden najboljših lednih plezalcev na svetu bo v petek, 1. decembra, ob 19. uri v Knjižnici Domžale predstavim štiri zgodbe in tri projekte. Uvod bo posvetil svojim tekmovalnim začetkom v svetovnem pokalu v lednem plezanju, nadaljeval pa z najodmevnejšimi ledenimi pustolovščinami zadnjega časa:
  • Helmcken Falls, Wells Gray Provincial Park, Canada, BC: plezanje v območju 150 m visokega slapu Helmcken je izredno atraktivno in lednim plezalcem ponuja povsem nove možnosti, tu je kar nekaj tehnično najtežjih lednih smeri na svetu;
  • Grenlandija: jadranje ob zahodni obali Grenlandije, plezanje na ledene gore in snemanje kratkega filma To Climb an Iceberg in 4K za GoPro;
  • Islandija: kreativno raziskovanje največjega evropskega ledenika Vatna in snemanje filma Climbing Ice - The Iceland Trifecta.
Vstop na predavanje je prost. Toplo vabljeni na ledeno pustolovščino!