Drytooling akademija 2017 v Zasavju

Po lanski uspešni delavnici zatikanja cepinov treh dežel v Trbovljah bo Zasavje 14. in 15. oktobra 2017 znova središče drytooling dogajanja. Akademija je namenjena različno izkušenim plezalcem iz Slovenije, Hrvaške in Srbije ter ostalim, ki jih zanima ta plezalna zvrst. Informacije in izkušnje bodo podelili slovenski in hrvaški inštruktorji, prekaljeni drytooling in ledni plezalci Janez Svoljšak, Vili Guček, Mario Musulin in Damir Behlić.
Drytoolig delavnica v Zasavju (foto Vili Guček)
Namen skupne akcije, ki jo organizira Vili Guček (AO Trbovlje) v sodelovanju s Komisijo za gorske športe Planinske zveze Slovenije in Komisijo za alpinizem Hrvaške planinske zveze, je predstavitev športa, demonstracija tehnik, plezanje, druženje in nabiranje izkušenj v družbi vrhunskih slovenskih in hrvaških plezalcev z orodji in lednih plezalcev. Na delavnici bodo kot inštruktorji sodelovali Janez Svoljšak in Vili Guček iz Slovenije ter Mario Musulin in Damir Behlić iz Hrvaške.

Predviden potek drytooling akademije (zaradi vremenskih pogojev se urnik lahko spremeni)

Sobota, 14. oktober:
  • zbor v plezališču Znojile, plezanje do 15. oz. 16. ure, sledi kosilo,
  • ob 17. uri delavnica in demonstracije na drytooling podstrešni steni,
  • ob 20. uri predavanje Janeza Svoljšaka v Planinskem domu v Gorah.

Nedelja, 15. oktober:
  • plezanje v dveh skupinah glede na izkušnje in izurjenost plezalcev v različnih plezališčih (DT plezališče Zagorje, DT plezališče Ob Savi).

drytooling_akademija_2016_foto_vili_gucek
Utrinki z lanske drytooling delavnice v Zasavju (foto Vili Guček)

Prenočišče bo mogoče v Planinskem domu v Gorah. Vse stroške prevoza, prehrane in spanja si udeleženci organizirajo in krijejo sami.

Organizator: vili.gucek@gmail.com in nadja4@gmail.com
Informacije: Vili Guček 041 821 677 in vili.gucek@gmail.com

Prijave so obvezne do 12. oktobra 2017 pri Jasni Pečjak: jasna@pecjak.si zaradi organiziranja ustreznega števila inštruktorjev oz. lokalnih plezalcev za pomoč pri organizaciji delavnice.

Vabljeni plezalci z manj ali več izkušnjami iz Slovenije, Hrvaške in Srbije ter ostali, ki jih zanima ta plezalska zvrst.

>>> Poročilo lanske akcije: Delavnica zatikanja cepinov treh dežel v Trbovljah (PZS)