Drytooling akademija Zasavje 2018

Delavnica zatikanja cepinov treh dežel v Trbovljah bo potekalo 13. in 14. oktobra 2018. Akademija je namenjena različno izkušenim plezalcem iz Slovenije, Hrvaške in Srbije ter ostalim, ki jih zanima ta plezalna zvrst. Informacije in izkušnje bodo podelili slovenski in hrvaški inštruktorji, prekaljeni drytooling in ledni plezalci Janez Svoljšak, Vili Guček, Mario Musulin in Damir Behlić.
Prikaz in vaje na umetni in naravni steni pod strokovnim vodstvom. Foto: Vili Guček
Namen skupne akcije, ki jo organizira Vili Guček (AO Trbovlje) v sodelovanju s Komisijo za gorske športe Planinske zveze Slovenije in Komisijo za alpinizem Hrvaške planinske zveze, je predstavitev športa, demonstracija tehnik, plezanje, druženje in nabiranje izkušenj v družbi vrhunskih slovenskih in hrvaških plezalcev z orodji in lednih plezalcev.

Na delavnici bodo kot inštruktorji sodelovali Janez Svoljšak in Vili Guček iz Slovenije ter Mario Musulin in Damir Behlić iz Hrvaške.

OBVESTILO organizatorja: Kdor ne pozna poti v Znojile, lahko v soboto, 13. oktobra, do 9. ure pride v bar Štulm v Zagorju (Cesta 9. avgusta 96), kjer bo zbor in potem skupni odhod do Znojil, do koder je 15 minut.

Predviden potek drytooling akademije (zaradi vremenskih pogojev se urnik lahko spremeni):
  • Sobota, 13. oktober: 
    • 9.15: zbor v plezališču Znojile, plezanje do 15. oz. 16. ure, sledi kosilo
    • 17.00: delavnica in demonstracije na drytooling podstrešni steni
    • 20.00: pristop in metode treninga (Planinskem dom v Gorah)
  • Nedelja, 14. oktober:
    • plezanje v dveh skupinah glede na izkušnje in izurjenost plezalcev v različnih plezališčih (DT plezališče Zagorje, DT plezališče Ob Savi).
drytooling_akademija_2016_foto_vili_gucek
Utrinki iz preteklih drytooling delavnic. Foto Vili Guček

Prenočevanje možno v Planinskem domu v Gorah. Stroške prevoza, prehrane in spanja udeleženci organizirajo in krijejo sami.

Informacije in organizacija: Vili Guček, 041 821 677, vili.gucek@gmail.com 

Obvezne prijave najkasneje do 12. oktobra 2018 na elektronski naslov jasna@pecjak.si.

Vabljeni plezalci z manj ali več izkušnjami iz Slovenije, Hrvaške in Srbije ter ostali, ki jih zanima ta plezalska zvrst.

------------------------------------------------------------
>>> Poročilo lanske akcije: Srbsko-slovensko-hrvaška zasedba na drytooling akademiji v Zagorju (PZS)